Днями стартує конкурс з обрання Генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Відомого в народі як Лавра.

За чутками, в чисельних приміщеннях Лаври, частина якої належить УПЦ МП, фактично відкрито діє резидентура російських спецслужб…

Редактор журналу “Музеї України” Віктор Тригуб знає про те не з публікацій у пресі. Саме на нього, російська агентура в рясах подавала неймовірний за своєю безглудістю судовий позов – просили офіційно довести, що УПЦ МП і РПЦ жорстко контролюється Кремлем і ФСБ. Ще за Ющенка…

Після Майдану, Криму і війни на Донбасі, вся ця історія не має того гумористичного забарвлення, що раніше… Навіть навпаки…

Наш кореспондент спробував отримати коментар у Віктора Тригуба, що давно відстежує ситуацію у Лаврському заповіднику, натомість отримав сенсаційну заяву.

-Ситуація, що склалася у Лаврі, є неприпустимою з точки зору національної безпеки і оборони України! – сказав редактор журналу “Музеї України” Віктор Тригуб, – В центрі Києва маємо клубок антидержавницьких, терористичних сил, що у будь-який момент дестабілізують ситуацію в столиці, спробують захопити адміністративні будівлі, очолять сепаратистський заколот. Дивує аморфність СБУ, РНБО, адміністрації Президента, Верховної Ради, Уряду… Таке враження, що вони нічого “не бачать”, “не чують”, “не знають”.

Нині редактор веде перемовини з ветеранами батальйону “Айдар”, ГК “Азов”, Правого сектору про скоординованість дій з взяттям під контроль України Лаврського заповідника.

Ідея дуже проста і зрозуміла.

Патріот повинен виграти конкурс і стати Генеральним директором заповідника у Лаврі. Для цього буде вчинено потужний громадський тиск на зрадників, що нині керують Мінкультом. Аж до фізичного… Тут без ліберастичних штучок… Надивилися…

Після ймовірної перемоги, новий Генеральний директор миттєво змінює охорону Лаври. Зайдуть патріотичні сили з “Айдару”, “Азову”, Правого сектору, що мають необхідні дозвільні документи.

Всі співробітники заповідника, а особливо попи та шобла УПЦ МП, будуть щільно перевірені щодо співпраці з російськими спецслужбами та діяльності, що загрожує національній безпеці України.

Приміщення резидентури ФСБ буде оглянуте і повернуте.

Договір оренди з УПЦ ФСБ буде розірвано – терористів буде викинуто з Лаври! Натомість, буде укладено новий договір – з УПЦ КП, що реально проявила себе як справжня Українська церква.

Всі штучні протести проросійських ворогів України, що вважають себе фанатами сатаніста Путіна, будуть жорстко припинені.

-Ветерани батальйону “Айдар” готові підтримати нашого побратима, фронтового волонтера Віктора Тригуба, що бував на позиціях з 2014 року! – зазначив ветеран “Айдару”, народний депутат ВРУ першого скликання, правозахисник Іван Макар, – У Лаврі давно пора навести порядок, жорстко зачистивши путінську шваль. Допоможемо і підтримаємо!

Ось така коротка програма, озвучена редактором журналу “Музеї України” Віктором Тригубом. Зауважимо, журналіст не збирається балотуватися без реальної підтримки ветеранів АТО та силового блоку. Готовий передати свої ідеї для використання узгодженій кандидатурі.

В Лаврі маємо цивілізаційний конфлікт між вільною європейською Україною і ординським середньовіччям російського “правослабія”, щільно контрольованого Кремлем.

Цікаво, якої думки щодо цього всього у керівників Міністерства культури України? Ви за Україну чи за орду?

Від admin