Раніше будь-яка святкова дата в Донецькій області починалася з великого попсового московського десанту. Донецький аеропорт, що вже став “сакральним патріотичним символом”, ледве встигав приймати літаки з російськими делегаціями та акторами…

Донецькій області – 85 років. Все кардинально змінилося!

Ювілей Донеччина відзначає скромно і достойно. Головне – реальне покращення життя жителів прифронтового регіону.

 

Офіційний план святкування

11.00 – Відкриття проекту «Реконструкція та озеленення екологічного  скверу бульвару Металургів м. Бахмут» (бул. Металургів біля пам’ятного дзвону жертвам Чорнобиля», м. Бахмут)

13.00 Відкриття інноваційного центру розвитку для молоді та дітей (вул. Трудова, 445, м. Костянтинівка,)

14.00 – 16.00 – Культурно – розважальні заходи у саду Бернацького (вул. К. Гампера, 1, м. Краматорськ)

14.30-14.50 – флеш-моб, присвячений 85-й річниці з дня заснування Донецької області (площа перед входом у ПК і Т «НКМЗ», вул. Академічна, 53, м. Краматорськ)

15.00  16.30 урочисті заходи у ПК і Т «НКМЗ»

18.00 Урочисте привітання мешканців міста та області з 85-річчям з дня заснування Донецької області за участю П.І. Жебрівського та святковий концерт творчих колективів Донеччини (сад Бернацького, вул. К. Гампера, 1п, м. Краматорськ)

18.15 – 20.00 концертна програма творчих колективів

20.00-21.30 Виступ гурту «5 Vymir»

 

МИСТЕЦТВО ЖИВОПИСУ, ГРАФІКИ, СКУЛЬПТУРИ –
ДО ЮВІЛЕЮ ДОНЕЧЧИНИ

2 липня 2017 р. о 14.00 в Палаці Культури НКМЗ на урочистостях з нагоди 85-ої річниці Донецької області Донецький обласний художній музей представляє твори трьох провідних майстрів образотворчості нашого краю –
Заслуженого художника України, скульптора-монументаліста та живописця В’ЯЧЕСЛАВА ГУТИРІ та графіків і живописців СЕРГІЯ ДРУЗЯКИ та СЕРГІЯ ЛИТВИНОВА.

Фото – А.Півня.

В’ЯЧЕСЛАВ ГУТИРЯ – учасник численних республіканських та міжнародних виставок, автор паркових комплексів у Києві, Краматорську, на Харківщині та ін. Працює з деревом, каменем, глиною, сіллю та металом; є автором унікальних скульптур із соляних брил, творить монументальний живопис, що яскраво, образно й символічно розкриває прадавні витоки культури Донеччини 1-го тисячоліття до н.е. тощо. Його твори ненав’язливо спонукають молоде покоління вивчати вітчизняну історію, її героїчне минуле, цивілізаційні й культурні здобутки прапредків, які насправді є предметом гордості сучасних українців.

СЕРГІЙ ДРУЗЯКА та СЕРГІЙ ЛИТВИНОВ – автори (працюють у співавторстві) багатьох серій графічних та живописних творів актуальної проблематики, гострих соціальних та геополітичних катаклізмів, що експонувалися в Україні та за її межами. Іменуючи себе нонконформістами (незгодними), успішно розвивають і продовжують традиції вітчизняної образотворчості мистців-дисидентів 60-х рр. ХХ ст. – Алли Горської, Опанаса Заливахи, Віктора Зарецького, Бориса Чичибабіна, Людмили Семикіної, Бориса Плаксія, Стефанії Шабатури та ін.
Цього року в столиці ними успішно презентовано графічно-живописну серію філософських творів «Quo vadis?» («Куди йдеш?»), що актуалізує роздуми про нашу спільну моральну відповідальність за екологічні лиха та причини й наслідки міжнародного тероризму.
На ювілейному заході цей творчий тандем представляє графічну серію «Чорний календар», створену під час окупації Краматорська 2014 року.- написав культуролог Володимир Півень.

Залишається привітати своїх земляків з рідної Донеччини з святом!

Миру і процвітання!

 

Від admin