Любов’ю до України, до рідного Києва оспівані полотна молодої талановитої художниці Асі Колос.

Митець із незабутнім стилем, неповторною технікою та незламною життєвою позицією.Вона була у вирії подій на Майдані,однією із перших долучилася до авторів, які творили нашу історію на плакатах.Плакат— це миттєве, гостре бачення події, яку можна оцінити одразу,адже вірші, нариси, спогади вимагають більше часу на прочитання.Ім’я Асі Колос під роботами на легендарних виставках”Плакати Майдану”, “Крим—це Україна” у книзі “Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах”. Нині роботи Асі Колос представлені на виставках у прифронтовій зоні на територіях АТО.

У 2015 році у художньомумузеї Краматорська була відкрита її персональна виставка”Прогулянка Києвом” у рамках культурно-мистецької акції “Відчуй Україну”. Ліричні полотна, що увійшли до неї, пройняті дивовижною витонченістю, гармонією, чуттєвістю.

djlb1g76t-o Імпресіоніст Ася Колос працює у багатьох техніках: живопис, графіка, гобелен, з притаманною їй кольоровою мозаїчністю. Особливу увагу приділяє пейзажам.Вдало відтворює на полотнах колір дощу, велич зими, загадкову пітьму ночі, мрійливу весну та загадкові барви осені.(фото де всі  картини)Визначними стали її роботи “На городі верба рясна”, “Осінні квіти”. Її полотна прикрашають галереї України, Європи та Америки.

З 1989 року Ася Колос приймає участь у Всеукраїнських, Міжнародних та міських виставках. Має багато персональних виставок: “Весняні враження”, “Калейдоскоп”, “Квітневі роздуми” тощо.

Нещодавно була відкрита виставка “Ася Колос. Легенди Києва”.Неймовірноюлюбов’ю до рідного міста пройняті роботи даного циклу, місто Київ стало рідним від народження. Київ—  це вічне місто, де народжуються легенди.

ng5ge5vo-ekАся Колос донька відомих архітекторів та онука всесвітньо відомого художника-бойчукіста Сергія Григоровича Колоса. Сергій Колос з 1925 по 1930рр.— професор художнього інституту. З 2006 року заснована премія імені С.Колоса, за досягнення в галузі декоративно-прикладного мистецтва, яка вручається кращим митцям м.Києва.

Ася 1996 закінчила Українську академію мистецтв. З 1999 член Національної спілки художників України. Ім’я Асі Колос широко відоме як на широтах України так і далеко за її межами.

Ася Колос відкрита для людей. ЇЇ можна побачити з мольбертом на старовинних вулицях Києва, серед затишного парку біля фонтану, на мальовничих дніпровських пагорбах.

Ця неймовірно талановита, гармонійна,чуттєва художниця може створити шедевр без жодного ескізу за 20 хвилин під час пресової презентації власної виставки. “Ася Колос.Легенда Києва” яка відбулася 27 січня 2016р. у медіа центрі “Нова країна”.

Ярослава Слободянюк, студентка університету “Україна”

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *