У рамках кампанії «Автентична Україна», започаткованому Google Україна у партнерстві з Міністерством культури України, відбулася презентації проекту “Оперні Театри України”.

 

 

Спеціальний сайт “Оперні Театри України”, був презентований у Національній опері України в дні, коли заклад відзначає свій 150-річний ювілей. І представляє віртуальні 3D-тури п’ятьма українськими оперними театрами з різних міст України.

 

«Наші партнери з Google Україна запропонували гарну ідею, яка розвивається в два етапи. Ми розпочали свою співпрацю з нашої історичної спадщини і сьогодні звернулися до царини театру, в якому насправді є все – історична спадщина, художнє мистецтво, музика, вокал, хореографія, балет, неймовірні костюми, живі образи неймовірно талановиті людей», – розповів Міністр культури України Євген Нищук про реалізацію проекту “Оперні Театри України”.

 

 

«Цей проект дозволяє поринути в надзвичайний світ високого мистецтва за допомогою сучасних технологій, до яких звикає сучасне суспільство. Це фантастична промоція культури, можливість познайомити з оперним мистецтвом більш широку аудиторію, зробити його доступним для поціновувачів по всьому світу».

 

3D- подорож “Оперні Театри України” – відтворює неповторну атмосферу кожного з театрів за допомогою технологій віртуальної реальності та знайомить їх з унікальною архітектурою оперних театрів України, надає можливість зазирнути за лаштунки, відчути дух і атмосферу театру і навіть побувати в тих місцях, які зазвичай закриті для відвідувачів. У рамках проекту можна здійснити 3D-тури такими славетними українськими оперними театрами, як, зокрема: Національним академічним театром опери та балету України імені Тараса Шевченка (м. Київ); Одеським національним академічним театром опери та балету; Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької та старовинним Чернівецьким академічним обласним українським музично-драматичним театром ім. Ольги Кобилянської.

 

 

Міністр культури наголосив на важливості охоплення проектом найславетніших театрів з різних куточків України, який виступає дієвим інструментом промоції не тільки театрів, не тільки культури, а й всієї України.

«Сподіваюсь на подальший поступ наших спільних ініціатив, адже це привертає увагу до культури нашої країни. І я переконаний, це лише початок нашої великої спільної роботи, а попереду ще безліч проектів, що відкриватимуть світу величне культурне надбання нашого народу», – додав Євген Нищук.

 

 

«Мені приємно, що ми зробили такий великий проект у співпраці з Міністерством культури. Разом ми показуємо світові усю неповторність та багатогранність нашої культури Ми відкриваємо нашу таку захопливу Україну для всього світу» – говорить директор компанії Google Україна Дмитро Шоломко.

 

 

 

“Оперні Театри України”

Щоб почати тур по оперним театрам України, необхідно зайти на сайт або вибрати місце, що вас цікавить, на Google Картах в режимі Street View.

Вибрати один з п’яти театрів, і за допомогою простої навігації і голосового супроводу трьома мовами: українською, російською і англійською – дізнатися багато цікавого про історію та життя українських оперних театрів. Спеціально для сайту було відзнято понад 300 панорам в найцікавіших місцях будівель театрів, а також відео у форматі 360 градусів. Здійснити екскурсію по операм можна на своєму смартфоні, планшеті або комп’ютері; а щоб ще повніше зануритися в театральну атмосферу, можна використовувати окуляри віртуальної реальності.

 

Віртуальна екскурсія, що стала можливою завдяки тривалій, ретельній і високотехнологічній зйомці, дозволяє скласти враження про театри в цілому, а також завдяки новітнім технологіям розглянути найдрібніші деталі. Можна зайняти місце в перших рядах залу для глядачів і повністю відчути атмосферу, що панує в опері. Крім того, є унікальна можливість зазирнути за лаштунки театрів, а також подивитися на глядацьку залу зі сцени, відчувши себе в ролі оперної прими.

Від admi vik