13 листопада 2017 року о 18.00 в Художньому музеї (Луцький замок) відбудеться презентація історико-туристичного путівника «Шлях Гедиміновичів».

У 2012 році Луцьк став містом-учасником проекту «Шлях Гедиміновичів». Ініційований цей проект низкою українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов’язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів. Стратегічною метою проекту є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, який би в перспективі отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи.

Презентація буклету з даним туристичним маршрутом відбудеться у формі відкритого заходу про спільну історію Литви й України для громадськості, науковців, журналістів та за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса.  

 

Довідка. За ініціативою Луцької міської ради, ряд міст та музеїв-заповідників Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей наприкінці 2012 року домовилися про створення спільного туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів», а також об’єднання зусиль для його промоції та просування на національному та європейському туристичних ринках. З метою реалізації проекту з 2013 року діє Асоціація органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

На сьогодні проект об’єднує 22 міста та райони із п’яти країн: Україна, Білорусь, Польща, Литва, Чехія.

 

Від admi vik