У Запорізькому обласному художньому музеї 8 грудня о 16-30 покажуть вибійкове ткацтво  Донеччини. Організатор – Донецький обласний художній музей, який переїхав на територію підконтрольну українській владі і нині розпочинає активне мистецьке життя.

-Вибійкове ткацтво –  це старовинне декоративно-ужиткове мистецтво, яке було поширене на Донеччині в кінці ХІХ – середини ХХ ст. – повідомила директор Донецького обласного художнього музею Наталка Іванченко, – На сьогодні наукові співробітники ДОХМ  відродили цей вид ткацтва і популяризують його як елемент нематеріальної культурної спадщини України.

Під час акції відвідувачі ознайомляться з зразками вибійкового ткацтва,  і в день відкриття для них проведуть майстер-клас. На відкритті  будуть присутні автори  «пухнастих» картин –  вихованці художнього гуртка «Синій птах», який працює при Донецькому обласному художньому музеї.

-Запоріжжя завжди з винятковою увагою ставиться до всіх українських мистецьких проектів Донеччини! – зауважив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко, – На нашому рахунку вже кілька спільних мистецьких акцій! Особлива увага до творчості талановитих діточок прифронтової зони! Тож чекаємо всіх на відкритті!

Презентація вибійкових картин відбудеться з 8 по 13 грудня 2017 року, за адресою:

Запоріжжя, вулиця Незалежної України, 76-Б

Від admi vik