Запорізький академічний обласний театр юного глядача за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації знову долучився до започаткованого Міністерством культури України загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас». Актори повезли на Схід, до селища міського типу Станиця Луганська, веселу та пізнавальну виставу «Україна – це Ми».

Динамічна пригодницька вистава «Україна – це Ми» з перетвореннями, із заплутаними обставинами та несподіваними рішеннями захопила дітей, розкрила перед глядачами міфологічний світ країни, красу та самобутність української спадщини, показала дивовижних героїв. Запорізьким митцям вдалося захопити увагу та підкорити серця глядачів. Після  перегляду лунали доброзичливі відгуки, побажання побачити інші постановки театру. Колектив Запорізького академічного театру юного глядача запросили ще і ще виступати у Станиці Луганській.

– Загальноукраїнський проект культурної інтеграції «Український Донбас» передбачає проведення культурних заходів у Донецькій і Луганській областях із залученням митців і творчих колективів з усіх областей України, а також установ, підпорядкованих Міністерству культури.  Дуже важливо, що запорізькі митці привітали та підтримали наших співгромадян, які живуть в умовах війни. У рамках проекту вже два роки мистецькі колективи з усієї України відвідують великі міста, малі містечка та села Донецької і Луганської областей. У той же час творчі колективи Донецької та Луганської областей отримали можливість презентувати свою творчість для всієї країни, беручи участь у культурно-мистецьких акціях інших регіонів. Проект «Український Донбас» також передбачає проведення різних соціальних акцій, спільних семінарів та науково-практичних конференцій, конкурсів, конференцій, телемостів, оn-line уроків, майстер-класів та інших заходів, що об’єднують представників різних областей. У його рамках триває збір та передача книжок українською мовою, науково-популярних видань з історії Української держави, її культури, Збройних Сил України бібліотекам Донецької та Луганської областей, – повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Від admi vik