Вже вдруге Українська пресова корпорація приймає на практику студентів-журналістів Інституту філології і масової комунікації Університету “Україна”.

Як виявилося, “возитися” з недосвідченими студентами, особливо першачками, ніхто не хоче, більше того, часто їм просто відмовляють у елементарних ознайомчих екскурсіях редакціями – “заклопотані”.

А редакції сайтів “Музеї України”, “Нова Січ”, “Універсальна газета”, “Сурма”, що діють на волонтерських засадах, відкриті до спілкування.

Вже заплановані відвідини Укрінформу, газет “Голос України”, “Вечірній Київ”, “Столиця”, КП ЮА, Інтеру, 5 каналу, кіностудії Довженка, Студії “Фільм ЮА”, державного радіо і ТБ…

Першачки витримали і жорсткий відбірковий стартовий іспит. У сніг і мороз, самостійно, лише під наглядом двох “бувалих” третьокурсників, що вже пройшли нашу практику, повинні були розшукати Нацмузей у Пирогові, дійти туди пішки від траси, встигнути до відкриття виставки, про все те написати і вислухати екскурсію про скансен.

Зрозуміло, студентів “підстраховував” член НСЖУ, заступник директора Національного музею народної архітектури і побуту України, член редколегії часопису “Музеї України” Вадим Логвінов, опікувалася в.о.Гендиректора НМНАПУ Оксана Повякель.

Приїхало шестеро сміливців – 5 хлопців і дівча… Крізь сніг і мороз. Встигли на виставку О.Долі, особисто поспілкувалися з екс-президентом В.Ющенком, який несподівано завітав на відкриття. В нагороду – отримали ексклюзивну екскурсію, де не буває нога туриста…

Втомлені, вражені і щасливі подолали заметену дорогу до траси…

Троє вже відписалися. Редагують третьокурсники. Такі пригоди залишаються на все життя, як аромат юності.

Тепер очікуємо зустрічей з мастодонтами української журналістики, які щедро поділяться секретами професії. Відповідно, написані враження опублікуємо.

Зрозуміло, буде багато помилок, але то вже деталі. Найбільше дістанеться “Універсальній газеті”, “Новій Січі” та “Музеям України” – хай діти вчаться! Читачі – зрозуміють. У нас представники всіх чотирьох курсів.

Отож, владу беруть практиканти!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

Від admi vik