Інформація в сучасному світі вирішує все: той хто перший заволодів інформацією –  схопив світ за бороду, а тому в Україні все більшої популярності набувають інформаційні канали.

Починаючим журналістам надзвичайно цікаво бувати на різних екскурсіях, що дозволяють побачити світ теленовин по  той бік екранів – світ прямих ефірів та безкінечних зйомок, світ метушні та постійного виру інформації. Одним із таких  потужних інформаційних телеканалів, що завжди приваблював студентів, є 5 канал –  всеукраїнський телеканал, створений за стандартами «BBC»,  особливістю якого  є щогодинні випуски новин і гостьові студії. Саме за лаштунками 5 каналу побували студенти Університету Україна в рамках ознайомчої практики 1 лютого.

Групу студентів на телеканалі привітно зустріла Анна Власова – піар-менеджером каналу. Анна провела екскурсію студіями телеканалу, розповіла про цікаві подробиці зйомок, про вимоги до сучасних журналістів, розповіла історію телеканалу та показала справді робочі моменти журналістів. Спілкування з пані Анною надихнуло студентів, адже вона просто відмінний співрозмовник та дійсно ерудований та обізнаний майстер своєї справи.
Родзинкою екскурсії стала лекція від Ольги Калиновської- ведучої програми «Невигадані історії», що розповіла  багато цікавого про телеіндустрію і про те, як бути гарними журналістами, відповіла на всі запитання студентів, а їх було чимало, і під кінець зауважила: «будь-які двері можна відкрити, головне наполегливо стукати».

Візит на «5 канал» подарував масу вражень, мотивації та наснаги  для всіх студентів. Під час екскурсії було отримано безліч цінних порад, багато запитань, що турбували студентів отримали свою відповідь, а світ тележурналісти справді став ближчим.

Юрій Вовкотруб, студент Університету «Україна»

Від admi vik