З 18.04 по 20.05.2018 р. у Донецькому обласному художньому музеї проходитиме виставка дитячо-підліткових робіт в рамках мистецько-літературного проекту «ЧИТАКИ. ПИСАКИ. МАЛЮВАКИ»
Вже третій рік на Донеччині проходить культурно-мистецький проект «Читаки.Писаки.Малюваки» . Минулого року цей проект був представлений у Львові та Києві і вперше об’єднав бібліотечну та музейну галузі в єдиний мистецько-літературний простір.

Цього року організатори вирішили об’єднати дитячі твори на вірші класиків української літератури, що відображають українську національну ідею. На виставці представлені роботи юних художників Донеччини створені за мотивами поезій Тараса Шевченка, Володимира Сосюри та Василя Стуса. Малюнки виконані в графічній (олівець, пастель, туш, маркер, кулькова ручка тощо) та живописній (гуаш, акварель, акрил, олія) техніках.
Виставкова експозиція складається із конкурсних творів, наданих Донецьким обласним навчально-методичним центром та малюнків, робіт, виконаних учнями Краматорської художньої школи №1, конкурсних малюнків ювілейного заходу до 80-річчя Василя Стуса, що відбувся ц.р. у ЗОШ №8 (Краматорськ), а також ЗОШ №8 (Дружківка).

Під час відкриття виставки для школярів передбачено розвиткові ігри та конкурси. На переможців чекають подарунки від заступника директора видавництва «Кальварія» (Львів-Київ) Ксенії Мацкевич.
Виставлені твори демонструють обізнаність наших школярів із поетичною спадщиною зазначених авторів, вміння осмислити тексти, виділити ключові смислові елементи й оригінально відобразити їх на папері.
Ця виставка є яскравим свідченням небайдужості молодого покоління Донеччини до вітчизняного поетичного Слова.

Від admin