Дні європейської культури (EHDs) – спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії – найпопулярніші культурні заходи, що спільно проводяться різними країнами Європи. Загальноєвропейський характер подій сприяє об’єднанню громадян в європейському вимірі та акцентує увагу на цінності культурної спадщини в 50 державах, що підписали Європейську культурну конвенцію. Щорічно з кінця серпня до початку жовтня організовується понад 70 000 заходів, що допомагають підвищити рівень обізнаності про спільну спадщину Європи та постійну потребу в її захисті, а також створювати спільну культурну спадщину, сприяти інтеграції та сприяти креативності та уяві. Основною ідеєю заходу є відкриття і огляд зазвичай закритих чи маловідомих пам’яток, щоб привернути увагу громадськості до їх історичної та архітектурної цінності.

Діти та молодь відіграють значну роль у захисті культурної спадщини та є найціннішим джерелом творчих ідей у сферу культури в цілому. Саме тому в рамках проведення Європейського року культурної спадщини у 2018 році було започатковано конкурс фото- та відео проектів (історій) серед дітей «European Heritage Makers Week» (EHMW).

Які історії ми шукаємо?

Історії про цікаві речі, що є унікальними для нашої культури або спільними з культурами інших європейських країн. Історії про те, як ви щодня зустрічаєте частинку Європи в своєму культурному середовищі. Нам цікаво побачити, що значить для вас європейська культурна спадщина та культурне розмаїття Європи.

Ваша історія – це фотографія або відео та короткий опис до них. Історії можуть подаватися українською або англійською мовами.

Історії потрібно надсилати на електронну пошту malinina@mincult.gov.ua. Обов’язково вкажіть ім’я автора, дату народження та місто проживання.

Кінцевий термін подання заявок – до 9 травня 2018 року.

Вік учасників – до 17 років.

Детальніше з правилами і умовами конкурсу можете ознайомитися за посиланням: http://www.europeanheritagedays.com/App_Documents/Uploads/files/EHMW_Guidelines_12%2004%202018.pdf

Авторів 10 найкращих проектів серед всіх європейських країн запросять відвідати м. Страсбург у листопаді 2018 року.

Корисні посилання:

European Heritage Days Portal:

www.europeanheritagedays.com

 

European Heritage Makers Week page:

http://www.europeanheritagedays.com/European-Heritage-Makers-Week

Для отримання додаткової інформації, звертайтесь, будь ласка, до Галини Малініної, національного координатора Днів європейської спадщини в Україні: + 38 (044)  234 41 93, malinina@mincult.gov.ua.

 

Від admi vik