Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.Яворницького

 

19 травня 2018 року

17:00-23:00

 

Акція «Ніч музеїв»

 

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.Яворницького вже в шостий рік поспіль долучається до відомої Загальноєвропейської акції «Ніч музеїв». На сьогодні акція «Ніч музеїв» закріпила за собою позиції брендового заходу у культурному житті нашого міста, широко відомого серед різних верств населення.

У 2018 році Міжнародною радою музеїв ICOM обрана тема “Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі” // “Hyperconnected museums: New approaches, new publics”. Основною метою даної теми є розкрити роботу музеїв у сучасному безмежному інформаційному просторі. Сучасні технології, новітні інструменти спілкування допомагають музеям бути повноцінними користувачами та дійовими особами культурної мережі та комунікації.

З огляду на задану тему, саме комунікація, засоби та інструменти спілкування різних епох стануть стрижнем, навколо якого будуть вибудовуватися інтерактивні та театралізовані атракції заходу.

У цей день, 19 травня, з 17:00 до 23:00, для відвідувачів будуть відкриті всі зали основної експозиції музею та комплекс «Битва за Дніпро». Кожна локація буде насичена цікавими інтерактивами, театралізованими постановками, майстер-класами, незвичайними персонажами та перфомансами.

Масштабом атракцій у рамках заходу ДНІМ завдячує головному партнеру заходу – КЗ “Міський дитячо-молодіжний центр” Дніпровської міської ради.

У цьому році на «Ночі музеїв» в Історичному музеї гостей зустрічатимуть близько 150 чол. учасників театральних, музичних, танцювальних колективів, народних майстрів та реконструкторів.

Серед учасників заходу: театральні та танцювальні колективи КЗ “Міський дитячо-молодіжний центр” Дніпровської міської ради, танцювальний колектив «Скай данс», танцювальний колектив «Квартира Латина», музичний молодіжний колектив NERA, театр вогню і піротехніки Fire Freedom, Школа Козацького Гарту, реконструктори клубу «Східний вал», камерний оркестр «Сонет», Дніпровський педагогічний коледж ДНУ ім. Олеся Гончара, Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу.

Вперше до акції долучається студія світла «Garden light studio», що порадує відвідувачів неперевершеними світловими інсталяціями на площі біля Історичного музею та біля кам’яних баб.

 

По всім питанням звертатись:

Олександра Мурадова, куратор музейної акції «Ніч музеїв», завідуюча відділом науково-просвітницької роботи 066-640-85-32

Олена Нелюб, прес-секретар 068-665-83-97

Від admin