Кабінет Міністрів України схвалив кандидатуру генерала Служби безпеки України Олександра Куця на посаду голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, чим підтвердив інсайд ІНФОРМАТОРа за 12 червня 2018 року.

Так, за інформацією джерела ІНФОРМАТОРа в Адміністрації президента, новим керівником Донецької військово-цивільної адміністрації дійсно міг стати начальник Головного управління СБУ у Донецькій і Луганській областях Олександр Куць.

Про офіційне затвердження Куця на посаді повідомив його попередник, Павло Жебрівський, у інтерв’ю “5 каналу”.

“Сьогодні Кабмін затвердив генерала Олександра Куця на цю посаду. Я думаю, що найближчим часом президент видасть указ і його будуть вже представляти в Донецькій області”, – розповів він.

Зазначимо, Куць є генерал-майором СБУ. Він обіймає посаду начальника головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Ранішe, 12 чeрвня джерело в Адміністрації президента повідомляло ІНФОРМАТОРу, що новим керівником Донецької військово-цивільної адміністрації може стати заступник голови СБУ Віктор Кононенко або начальник Головного управління СБУ у Донецькій і Луганській областях Олександр Куць.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким постановив визначити до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України екс-голову Донецької ОВЦА Павла Жебрівського.

Джерело видання ІНФОРМАТОР ще 12-го червня повідомило, що Жебрівського призначать аудитором НАБУ за квотою президента.

11-го червня очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський залишив свою посаду. Він пояснив причини своєї відставки.

Вікіпедія:

Олександр Іванович Куць (нар. 6 серпня 1976, Ростов-на-Дону);— український військовик, генерал-майор, начальник новоствореного Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях з 21 серпня 2017 року, начальник Управління Служби безпеки України в Донецькій області з 25 березня 2015 року по 21 серпня 2017 року.

Народився в 1976 році в м. Ростов-на-Дону. До середини 1990-их рр. проживав у РФ.

У 2009-2014 р. був заступником начальника Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (ГВ “К”) Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.

У 2014-2015 роках згаданий у документах, як заступник начальника Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області. Зокрема, 28 березня 2014 року був нагороджений “за багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок у справу забезпечення державної безпеки, вірність військовій присязі, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 22-ї річниці з дня створення Служби безпеки України” почесною грамотою Київської обласної державної адміністрації.

14 жовтня 2016 року указом президента Порошенка отримав звання генерал-майора.

Працюючи з березня 2015 р. начальником Донецького УСБУ, Куць очолив заходи, що було спрямовано на виявлення та викриття трьох зрадників у рядах Донецького УСБУ (в тому числі співробітника контррозвідки і шифрувальника), завербованих російською розвідкою  — ними виявилися Третяк Олександр Олександрович (син екс-начальника Луганського УСБУ), Нікіфоров Валерій Васильович, та Косяк Євген Леонідович (екс-заступник начальника слідчого відділу Донецького УСБУ). Ключову роль у цьому грав тогочасний заступник начальника Головного відділу контррозвідки Управління СБУ в Донецькій області Хараберюш Олександр Іванович .

За поданням Куця нове призначення отримав полковник Шейна Андрій Миколайович, який зайняв посаду помічника начальника управління СБУ в Донецькій області з координації антитерористичної діяльності.

Було проведено ряд кадрових перестановок.

На посаду заступника начальника Донецького УСБУ весною 2015 року був призначений полковник Карпенко Олександр Іванович, який перед тим займав посаду виконуючого обов’язки начальника Волинського УСБУ. Другим заступником начальника Донецького УСБУ у 2015 р. був призначений полковник Савицький Анатолій Іванович, 1966 року народження, уродженець Херсону, який уже в 2016 р. через скандал був звільнений з Донецького УСБУ та перейшов працювати юридичним консультантом у Херсонську облраду.

Заступником начальника УСБУ та начальником Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю став полковник Федоров Едуард Володимирович. Начальником господарського відділу став Вадим Прудських.

Від admin