Коли ви в черговий раз почуєте про «старі добрі часи», коли всім було добре, приміряйте їх на себе. Ні, мова навіть не йде про російське село кінця ХIX століття, де потаскати дружину за косу і відірвати її зі шматком скальпа було абсолютно звичайною справою. Можна зазирнути в історію глибше.
Ми живемо в патріархальному світі, створеному чоловіками для зручності чоловіків. І народитися жінкою в цьому світі протягом століть означало довічне прокляття і безперервний кошмар.
Тільки зусилля «ненормальних активісток» фемінізму, та дві світові війни двадцятого століття, на яких загинула маса чоловіків — дозволили жінкам, в принципі, отримати хоч якісь права особистості. А в славні часи шляхетної старовини все було ось як.
Вбивство новонароджених дівчат 
Освічені жителі Афін і Риму, що залишили нам таку високу культуру — виносили своїх дочок помирати до лісу. Збереглися письмові свідчення, коли чоловіки казали вагітним жінкам: Якщо буде дівчинка, убий її відразу, нам зайвий рот не потрібен. Навіть в багатих сім’ях знаті воліли відразу позбуватися від всіх турбот, пов’язаних з приданим, коли прийде пора видавати заміж дорослу дочку.
«Нечисті» дні 
Жінок під час місячних уникали. У Папуа-Новій Гвінеї вони йшли на час менструації з села і жили в окремих хатинах. Чоловік, який торкнувся жінки навіть рукою в цей період, вважався заразним і його слід було вбити. Дикуни, правда?
Чи то справа ізраїльтянів, що залишили нам Старий Завіт. Вони просто вважали її нечистою, як і все інше, до чого вона доторкнулася. А римляни вірили, що від погляду жінки з місячними кисне молоко і дохнуть бджоли. Між іншим, віра в те, що під час місячних скисає тісто і не піднімається хліб, існує у пекарів досі, хоча це повна нісенітниця.
Святість невинності 
В Афінах батько міг продати в рабство свою дочку, якщо вона втрачала цноту до шлюбу. В Ізраїлі будь-яку дівчину, яка займалася сексом поза шлюбом могли на смерть забити камінням. На островах Самоа глава племені на весіллі пальцем позбавляв наречену невинності, щоб всі бачили, що товар «добрий». При цьому ніколи, жодного разу ніхто не спромігся запитати у нареченого, а берег він свою невинність до шлюбу? Навіть питання таке ніколи не піднімалося.
Жінка просто вважається в патріархальному суспільстві річчю, у якої повинні бути ось такі і ось такі властивості і ще ця, як її — перетинка!
Зґвалтування не вважалося злочином 
Так, в Римі в обов’язки рабів входило сексуально обслуговувати своїх господарів. Рабиню міг зґвалтувати будь-який вільний громадянин, і в цьому випадку він повинен був всього лише сплатити хазяїну за псування майна. Крім того, деякі професії були безправними в цьому відношенні. Так, навіть вільних актрис можна було ґвалтувати, і це визнавалося в товаристві «нормальним порядком речей».
У середні століття святий Августин вважався дуже прогресивним мислителем, тільки за те, що припустив, що зґвалтованій жінці не обов’язково вбивати себе.
Однак і він вважав, що жінка здатна отримувати задоволення під час зґвалтування.
Викрадення наречених 
У Китаї до 1940-х вважалося нормальним викрасти наречену проти її волі. В Японії останній такий випадок зафіксований в 1959. В Ірландії наречених крали як овець до 1880-х. Немає якогось особливого, спеціального дикунства в цьому звичаї. Патріархат має на увазі, що жінка — річ, і історично через це пройшли всі країни.
Той самий Рим, де дівчаток просто вбивали при народженні, вимер би, якби не жив викраденням наречених. У Біблії багато разів описаний цей звичай, як приклад доблесті.
Жінки вбивали дітей-інвалідів 
Ні, це було не тільки в Спарті. Обов’язком матері в Римі було «вбити покалічену дитину максимально швидко» або передати її комусь, хто зробить це за неї.
Рівень акушерства в той час ви собі уявляєте? У категорію інвалідів потрапляли навіть діти з вивихами та переломами ключиці під час пологів або із занадто великим «родничком» на голові. Археологи знайшли масові поховання новонароджених в міській каналізації.
За підрахунками, 25% усіх народжених тоді дітей були вбиті батьками в перший рік життя.
У жінки не було права навіть говорити
У Греції і Римській республіці жінка не мала права вийти з дому без супроводу чоловіка. У компанії жінка не мала слова, вона повинна була вийти до гостей і мовчки піти в свою кімнату, щоб не турбувати чоловіків. У Данії дружину, яка заперечила своєму чоловікові, заковували в колодки і водили по вулицях.-https://bdzhola.com/
В Англії в рот такої жінки вставляли кляп з шипами і дзвіночком і виводили на площу під загальні знущання.
Подружня невірність 
Заміжню жінку, яку заставали з іншим чоловіком, римляни мали право вбити. Вирішував чоловік. При цьому, зґвалтували її чи ні, значення не мало.
Пуритани-переселенці, що заснували Америку, мали ті ж правила у відношеннях сексу поза шлюбом.

Від admin