Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення трьох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Приписи внесено Міністру культури України Євгену Нищуку стосовно Генерального директора музею «Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс» Івана Ковальчука, а також Житомирському міському голові Сергію Сухомлину та виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Токмацької міської ради Віталію Пасєвіну стосовно їх підлеглих.

Припис, внесений Євгену Нищуку стосується порушення вимог частини четвертої статті 28 ЗУ «Про запобігання корупції»: Міністерством культури України як органом, до повноважень якого належить звільнення з посади Генерального директора музею Івана Ковальчука, не вжито передбачених законодавством заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у його службовій діяльності, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною. Встановлено, що дружина Івана Ковальчука обіймає керівні посади з 1995 року та до сьогодні перебуває в прямому підпорядкуванні у свого чоловіка – Генерального директора музею.

 

З метою усунення порушень Закону та запобігання вчиненню їх у подальшому Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від  керівників органів, у яких працюють зазначені посадові  особи, вжити передбачені законодавством заходи.

Припис НАЗК є обов’язковим до виконання. Про виконання припису посадова особа, якій його адресовано, зобов’язана повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції упродовж десяти робочих днів з дня його одержання.

Від admin