Національний музей заповідник напередодні 77- ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відвідали учні і педагоги загальноосвітньої школи № 1 села Велика Устя Сосницького району Чернігівської області, які подолали шлях понад 250 км до музею.
За рішенням дирекції музею було проведено безкоштовне обслуговування земляків Олександра Петровича Довженко.
Саме 10 вересня 1894 року у В`юниці, околиці містечка Сосниці народився Олександр Петрович – видатний український письменник та кінорежисер, він створив фільми протягом 1943 -1945 років: «Битва за нашу радянську Україну», «Визволення на Правобережній Україні», копії яких зберігаються у нашому музеї і відому повість «Зачарована весна» (1956 р.).
У 1960 році створений літературно – меморіальний музей О.П.Довженко.
Гостей зустрів директор Вікован І.П., заслужений працівник культури України, який ознайомив їх з історією становлення музею і розповів про перспективу його розвитку.
Музейні працівники провели урок мужності «Подвиг переможців житиме у віках”: розповіли про тяжкі часи для української землі, про окупацію і визволення міста Кива і Київської області від фашистських загарбників.
Після закінчення екскурсії в приміщенні музею школярі оглянули експозицію під відкритим небом та зробили фото напам’ять. Наприкінці діти щиро ділилися своїми враженнями і розповідали про ветеранів – земляків.

Прес-служба

Від admin