Гарні новини надходять з Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського! Нещодавно заклад пережив бурхливі вибори ректора, які фактично, стали взірцем для інших вищих навчальних закладів.

Після неймовірних потрясінь, які консолідували викладачів і студентів, переміг Максим Тимошенко, що нині утверджується на посаді ректора славнозвісної Консерваторії. Відповідно, посилена увага до перших кроків Ректора, особливо, кадрових призначень.

Тішить, що Максим Олегович обрав демократичний шлях відкритого спілкування з колективом і суспільством через власну сторінку в Фейсбуці. Що у нинішній злий час є сміливим вибором.

І повідомлення про знакове кадрове рішення.

-Щиро вітаю з поверненням у велику та дружню творчу родину великого баса, випускника Київської консерваторії Анатолія Кочергу!

Підписати наказ про призначення великого маестро радником з творчих питань Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського стало великою честю та радістю для мене.- написав у ФБ ректор НМАУ

Максим Олегович Тимошенко

Я неймовірно гордий від того, що всесвітньо відомі випускники Академії щиро вболівають за долю своєї альма матер та ревно працюють задля її відродження.

З найкращими побажаннями Вам, Анатолію Кочерго, творчої наснаги, легкості та плідної співпраці з неймовірним колективом консерваторії!

Вітаю!

Кочерга Анатолій Іванович – український оперний співак, зазначає Вікіпедія.

Народився у селі Самгородок Козятинського району Вінницької області. Закінчив Київську консерваторію. З 1979 року — народний артист УРСР, з 1983 року — народний артист СРСР. У 1984 році був обраний народним депутатом СРСР 11-го скликання.

Лауреат Шевченківської премії 1989 року — «за створення партій в операх „Борис Годунов“ М.Мусоргського, „Дон Карлос“ Дж. Верді, „Милана“ Г.Майбороди у Державному академічному театрі опери та балету УРСР імені Т.Шевченка».

На даний час Анатолій Кочерга разом із дружиною Ліною мешкають переважно у передмісті Відня. Також вони мають помешкання у Києві та Люксембурзі. А. Кочерга не змінював громадянства і залишається громадянином України. За словами самого співака «Я тільки працюю за кордоном. Хоча мені постійно пропонують залишатися за кордоном. А я не хочу. Я їжджу на роботу… На всіх афішах, практично всіма мовами світу написано, що я — з України. І я пишаюся цим»

 

Варто зазначити, що Анатолій Кочерга – мистецька глиба світового рівня! І підтримка такої людини Академії, його поради, увага до студенства є неймовірно позитивним фактом!

Ректор Максим Тимошенко взяв правильний курс!

Успіхів!

Віктор Тригуб

Від admin