Автором представленої колекції є художник із Кам’янця-Подільського Микола Панасюк.

В обласному центрі відкрили нову мистецьку виставку живопису та графіки. Вчора у музеї історії міста Хмельницький презентували «Кам’янецькі чари» відомого митця, члена Національної спілки художників Миколи Панасюка.

До експозиції увійшло 37 робіт різних років, виконаних у техніках: олівець, олія, акрил, гуаш, акварель та графіка. На більшості презентованих картин художника зображена архітектура та природа старовинного Кам’янця, але також є твори мистецтва, на яких відтворені видатні пам’ятки з інших куточків України. Крім того, глядачам пропонують переглянути філософське осмислення Миколою Панасюком Шевченкіани, сюжети українських народних пісень.

Як зазначив під час відкриття виставки колега автора, художник Яків Павлович, у кожній роботі Миколи Панасюка видно, що він дійсно закоханий в Кам’янець-Подільський. «Він це місто показує дуже своєрідно, кожна робота по Кам’янцю ніби сяє світлом. Саме так він ставиться до свого рідного міста. Насправді він, як художник, робить надзвичайно цікаву роботу, а для цього треба все своє єство віддавати праці», – зазначив Яків Мар’янович.

Переглянути виставку живопису та графіки Миколи Панасюка під назвою «Кам’янецькі чари» можна у музеї історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30).

Від admin