День музеїв у Ханенків

18 травня — 26 травня 2019 року

 

Чому посеред зали Середньовічного мистецтва у музеї стоятиме справжнісіньке шатро?

Тема цьогорічного Дня музеїв від ICOM — «Музеї як культурні хаби. Майбутнє традиції». Музей Ханенків вирішив розглянути її через нові партнерства музею зі спільнотами, які в інші способи досліджують, примножують і зберігають пам’ять.

«Середньовіччя. Living history» — програма, розроблена Музеєм Ханенків та подружжям історичних реконструкторів Катерина Ляшенко з RoyalTailor та Сергій Гуньков з Woodanvil дасть змогу зануритися у давні часи, відчути його на дотик, емоційно та фізично «вступити у сліди» людей минулих епох.

Протягом тижня у музейних залах будуть представлені предмети, відтворені за історичними джерелами та артефактами 14-16 століть. Музейні зали стануть місцем, де можна у буквальному сенсі торкнутися предметів побуту лицаря та дізнатися вражаючі достовірні подробиці лицарського життя.

Програма запланована на цілий тиждень, тож обирайте події та приходьте до музею!

ПРОГРАМА

18 травня, СУБОТА, 10:30-17:30 (вхід до 17:00)
День відкритих дверей. Вхід до музею вільний!

18-19 травня у залах європейської частини музею – проект «Середньовіччя. Living history». Скористайтесь нагодою побачити (й помацати!) лицарське шатро 14 століття, зброю та обладунки, повне вбрання лицаря й дами 14-16 століть, їхнє ліжко та інші меблі того часу: стіл, стільці, скрині та ін., почути коментарі знавців та розв’язати завдання квесту «Шукачі. Середньовіччя».

19 травня, НЕДІЛЯ, 16:00
Зустріч-розмова із відомими українськими реконструкторами, провідними фахівцями з культури Середньовіччя Катериною Ляшенко та Сергієм Гуньковим. Реконструкція — це гра чи саме життя? Як стають історичними реконструкторами? Як воно, спати на ліжку 14 століття? Чи цікава реконструкторам колаборація з музеями?
Вартість участі: 110 грн.

25 травня, СУБОТА, 17:00
Салон у Музеї. «Omnia mea mecum porto: комплект достойного рицаря». (Не)серйозна бесіда за келихом вина про середньовічний рицарський світ речей. Запрошені гості: Катерина Ляшенко та Сергій Гуньков.
Вартість: 150 грн.

26 травня, НЕДІЛЯ, 14:00
Зустріч-розмова з демонстрацією повного комплекту відтвореного костюму 14, 15 та 16 століть. Коментуватимуть демонстрацію історикиня моди, кравчиня-реконструкторка, засновниця майстерні Royal Tailor Катерина Ляшенко та провідна наукова співробітниця Музею Ханенків Олександра Ісайкова.
Вартість: 110 грн.

Для участі у тематичних заходах 19, 25 та 26 травня необхідна попередня реєстрація за телефоном (044) 235-32-90 (в робочий час музею з середи по неділю з 10:30 до 17:00)

 

Від admin