До Посольства України в Фінляндії завітали директор Музею плакату України Віктор Тригуб та відомий український плакатист Юрій Нерослік, які є учасниками музейної експедиції «Балтія-19».

Під час візиту учасники експедиції люб’язно подарували Посольству виставковий комплект українських патріотичних плакатів, які створив Юрій Нерослік.

Малювати плакати Юрій Нерослік почав під час Революції Гідності, але вже влітку 2014 року Юрій пішов добровольцем до Збройних Сил України, де служив сапером 92-ї бригади.

За ці роки Юрій Нерослік створив кілька тисяч плакатів! Його роботи можна побачити в бліндажах на передовій, школах, вузах, музеях. Українці тримали його плакати під час акцій та патріотичних флешмобів в понад 50-ти країнах світу! –

Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland

Виставки робіт Юрія відбулися в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», Національній бібліотеці України імені В.І.Вернадського, Харківському художньому музеї, провідних музеях Донеччини та Києва.

Дякуємо Юрію Неросліку та Віктору Тригубу за неймовірні подарунки!

Більше інформації про експедицію «Балтія-19» за посиланням http://www.museum-ukraine.info/?p=7130

Подяка

Музей плакату України при часописі “Музеї України” щиро дякує наших дипломатів в Хельсинки за теплий прийом і підтримку!

Будемо співпрацювати!

 

Від admin