Вважаю за необхідне висловити свою позицію стосовно сьогоднішнього звільнення Олександра Ройтбурда.

Шановні одесити та мешканці області, я звертаюся до вас. Обираючи владу, ми з Вами обираємо людей, яким делегуємо прийняття рішень. Сьогодні це не абстрактна обласна рада звільнила Олександра Ройтбуда. Його звільнили Ви, обиравши тих людей, які проголосували так, як проголосували. Абстрактне обурення не працює, – працює активна дія, участь у виборах, об’єднання навколо тих людей, чиї рішення спрямовані на розвиток Вашого чудового міста і його унікальної культури. По-справжньому, громадянами своєї країни та городянами ми стаємо тоді, коли не миримося з рішеннями, які суперечать нашим інтересам. І це не питання міністра культура – це Ваше питання, і в першу чергу Ви відповідаєте за те, в якому місті і з якою культурою Ви живете.

Музей при Ройтбурді став постійним місцем громадського діалогу про мистецтво, ожив, став подією. Я б, на Вашому місці, не розкидався талантами і професіоналами, а всіма силами беріг їх, залучав до життя Вашого прекрасного міста і створював їм умови для творчості. Зі свого боку, в межах моєї компетенції та компетенції Міністерства культури, молоді і спорту, ми перевіримо законність звільнення і відповідність процедурним нормам. Я розмовляв з Олександром і гарантував, що ця ситуація буде мною особисто контролюватися.
А щоб ви могли самі оцінити діяльність вашої облради і результат роботи Олександра, прикріплюю звіт щодо діяльності музею.

Владимир Бородянский

Від admin