Музей моди  Марини Іванової   продовжує дивувати своїми раритетами.

Активний спосіб життя  породив утилітарний стиль, який  увібрав в себе риси робочої уніформи,  мілітарі, сафарі, спортивного спрямування.  Сучасна мода  – це просто, зручно, невимушено. На жаль, справжня жіночість зараз  не в моді, але інколи так хочеться зануритися в манірну красу креоліну, віял, мережевих  парасольок,  корсетів, вишуканих капелюшків.

На виставці серед жіночого вбрання не тільки бальні плаття, але й одяг  для прогулянок, вечірні плаття  модних київських салонів, корсети та пеньюари. Навіть є  невеличкий  дитячий куточок  зі старовинними  іграшками та ляльками.

Марина Іванова, колекціонер, музейниця:  Київ- це європейська столиця яка має свою історію міської моди. Подивіться який був вишуканий одяг у київських модниць – вони не тільки виписували вишукані вбрання з Парижу, але й  шили їх у місцевих майстернях і ця колекція дає можливість показати майстерність  київських модисток, які своїми руками шили  вражаючі шедеври.  Я про міську моду можу говорити годинами. Збирала колекцію понад тридцять років, яка складається лише з оригіналів. За ці роки зібрано  понад триста раритетів. Найстарше вбрання датується 18 століттям. На цій виставці ви можете побачити лише невелику частину колекції – всього 60 експонатів. Поки що  музей не має свого приміщення і приходиться постійно шукати нові зали, щоб люди бачили цю красу.   Я вдячна адміністрації ТРЦ Городок, яка  надала  таке чудове приміщення, але у зв’язку з тим, що наш музей не має постійних  працівників, виставка буде відкрита для огляду лише  по вихідним .

Від редакції. Ми вже звернулись до Влада Трубіцина , який  активно захищав книжковий ринок  на Почайній і переміг на останніх виборах в міськраду,  з проханням допомогти зробити міський музей історії моди.   Його помічник прийшов на відкриття виставки та  пообіцяв посприяти,   але  у нас є  побоювання , що нового депутата   затягнуть  побутові  міські проблеми,  земельні питання, а культура знову буде вимушена пробиватися через асфальт прагматизму та  цинізму.
Стукаємо і шукаємо  далі…

Наталка Іванченко, шеф-редактор журналу «Музеї України»

Від admin