У дарунок до Мистецького центру “Шоколадний будинок”, філії Нацiональний музей «Київська картинна галерея» передано керамічну скульптуру професора Станіслава Браха Stanisław Brach “Шопен”, Польща, 2020 року, порцеляна.
Ініциаторками передачи твору є пані Олеся Дворак-Галік. Олеся Дворак-Галік, мисткиня, організатор ЦеГлинаАрт 2021 та Marcelina Gołębiewska, ініціаторка участі професора Станіслава Браха у проєкті ЦеГлинаАрт, в рамках якого скульптуру “Шопен” було передано музею.
Твір “Шопен” є продовженням проєкту 200ХChopin, який було здійсненно у 2010 році. 2010 рік було оголошено Роком Шопена. Проєкт здійснювався за патронатом Ректора Академії образотворчих мистецтв Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie, Національного центру культури та центру польської скульптури у Оронське Narodowe Centrum Kultury. Проєкт мав на меті відзначити 200-ту річницю від дня народження одного з найвідатнішихпольських митців – композитора Фредерика Шопена Frédéric Chopin.
Стилізована скульптура, яка одночасно ототожнюється з портретом портретом Фредерика Шопена, виконана з порцеляни. Дизайн скульптури та гіпсової форми було створено у ательє у Кракові, парцелянові відливки виготовили на парцеляновій фабриці у м. Чмелув (Польща).
Станіслав Брах Stanisław Brach народився 1972 р. у м. Горлицях. професор Академії образотворчих мистецтв у Варщаві. З 2010 р. керує Студією кераміки при скульптурному відділі Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie.
Випускник Факультету скульптури Академії образотворчих мистецтв У Кракові, диплом у студії професора Маріана Конечні (2000р.) У 2014 р. здобув звання доктора наук у галузі образотворчого мистецтва на Факультеті скульптури Академії образотворчого мистецтва у Кракові.
Станіслав Брах має кілька десятків індивідуальних та колективних виставок.

Від admin