ICOMOS, ICCROM та Aliph Foundation допомагатимуть зберігати та відновлювати культурну спадщину в Україні

11 липня відбулася зустріч із представниками Міжнародної ради пам‘яток та видатних місць (ICOMOS), Міжнародного центру з дослідження збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) та Aliph Foundation – організації, котра надає фінансову допомогу інституціям для збереження культурної спадщини в часи катастроф та збройних конфліктів.

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступниці міністра Катерина Чуєва та Анастасія Бондар та генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, учасник ініціативи Штаб порятунку спадщини Ігор Пошивайло обговорили з Президенткою ICOMOS Терезою Патрісіо та іншими учасниками місії програму заходів реагування на надзвичайні ситуації, надання першої допомоги та заходи з документування і збереження культурної спадщини у воєнний час та відновлення після війни.

Однією з ключових задач обговорення було узгодження інструментів та потужностей, необхідних для реагування на виклики воєнного часу та стратегії відновлення.

Також учасники місії відвідали Національний  музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, національні заповідники «Києво-Печерська лавра» та «Софія Київська», а також деякі інші об‘єкти та меморіальні місця у центрі міста.

Візит підготовано за участі Міністерства культури та інформаційної політики, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та Штабу порятунку спадщини.

Від admin