ДОКТОР ІСТОРИЧНИХ НАУК Тарас Чухліб: “МУЗЕЙ БУЛГАКОВА В КИЄВІ ТРЕБА ПЕРЕТВОРИТИ НА МУЗЕЙ ВСЕСВІТНЬО ВІДОМОГО КОМПОЗИТОРА КОШИЦЯ…”
Саме композитор Олександр Кошиць написав оркестрове аранжування нашого Державного Гімну “Ще не вмерла Україна”!
Нашій історичній науці відомо, що всесвітньо відомий композитор Олександр Кошиць проживав у Києві на Андріївському узвозі № 8 у 1893—1894 роках, потім № 20, № 32 та № 22, де у 1905—1907 роках також жив в Івана Шатрова та у “будинку Булгакова”.
У 1920-х роках разом зі своїм хором Олександр Кошиць виїхав у турне до Америки, де користувався ще більшим успіхом, ніж у Європі. Хор завоював і грандіозну славу в США, Аргентині, Уругваї та Бразилії.
Дуже визначною подією стали виступи хору Кошиця в Нью-Йорку, де вперше був виконаний «Щедрик» композитора Миколи Леонтовича, який став популярним у всьому світі. Олександр Кошиць також здійснив хорову обробку відомої фортепіанної мініатюри Василя Барвінського, і мелодія цієї пісні лягла в основу арії Summertime з опери «Поргі та Бесс».
Ця арія згодом стала одним з найпопулярніших джазових стандартів у світі!
На мою особисту думку, “радянсько-російський” Музей Булгакова на Андріївському узвозі в Києві потрібно перепрофілювати в гарний український Музей Кошиця. А з творами письменника Михайла Булгакова можна буде ознайомитися у наших бібліотеках…
Доктор історичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, сержант ЗСУ Тарас Чухліб.
Смерть Русскаму Міру! Слава Україні!

Від admin