МКІП та Культурний Десант презентували новий проєкт для підтримки військових

МКІП разом із ГО «Культурний десант» та мережами книгарень сьогодні презентували спільну ініціативу «Книги на фронт». Мета проєкту – підтримка українських захисників, надання їм можливості розслабитися та абстрагуватися після напруженого бойового дня, а також розвиток культури читання серед військових.

 

У презентації взяли участь Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко; начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Владислав Клочков; очільник ГО «Культурний десант» Коля Сєрга; PR-менеджерка видавництва «КСД» Тетяна Рябченко; директорка видавництва «Моя книжкова полиця» Ірина Михайленко.

«Проєкт «Книги на фронт» – це важлива ініціатива, яка спрямована на підтримку українських військових, що зараз перебувають на передовій.  Це передусім проєкт, що об’єднує українців в бажанні допомогти нашим військовим, які відстоюють мир і свободу в Україні.Тому запрошую всіх долучитися до проєкту!» – сказав Олександр Ткаченко.

Він також підкреслив, що такий проєкт – ще одне свідчення нашої національної єдності та підтримки наших захисників.

«Росіяни ж воюють з нашими книжками також. Ви самі бачили у звільнених містах: вони виносять і знищують всі книжки українською мовою. Натомість можуть принести маленький бюстик Пушкіна», – зауважив Міністр.

Наразі до проекту долучилися  3 книжкові мережі зі своїми 69 магазинами по всій Україні. «Книжковими» партнерами стали мережі Клуб сімейного дозвілля (39 магазинів), КМ БУКС (28 магазинів), Моя книжкова полиця (2 магазини).

Логістичним партнером проєкту стала «Нова пошта».

«Військовослужбовці сьогодні – це і кандидати наук, і доктори філософії, і доктори наук. Це розумні освічені люди, які мають потребу розвиватися навіть під час війни з одного боку і уникнути інформаційного вакууму – з іншого. Нині у кожній військовій частині ми маємо бібліотеки, але, на жаль, раніше цей напрямок не розвивався… Тож маю надію, що нині ми разом зробимо військові бібліотеки сучасного європейського рівня», – сказав Владислав Клочков, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.

На думку очільника ГО «Культурний десант», зважаючи на те, що нині боронять Україну дуже різні люди з дуже різними інтересами, то й книги мають бути різноманітними.

«Книжки можуть бути абсолютно різні. Коли ми запускали проєкт, то спочатку ми хотіли взяти команду психологів, щоб вони надали свої рекомендації, які книжки краще читати. І нам дуже крутий психолог сказала, що тут точно не потрібні ніякі списки, і хай те, що люди відчувають, те і відправляють», – зазначив Коля Сєрга.

Щоб долучитися до акції, необхідно придбати будь-яку книгу в тих книгарнях, які стали партнерами проєкту, та, підписавши її,  залишити на спеціальній поличці. Також в книгу можна вкласти листівку з побажаннями для військових. Крім того, можна додати свої контакти для подальшого листування.

«До проєкту у нас буде залучено 39 магазинів усієї нашої мережі, і я сподіваюся, що у кожному з них ця спеціальна поличка завжди буде заповнена. І ми просто завантажимо «Нову пошту» нашими відправками книжок для військових», – сказала Тетяна Рябченко, піарниця «Клубу сімейного дозвілля».

Своєю чергою директорка видавництва «Моя книжкова полиця» Ірина Михайленко також висловила сподівання, що проєкт «Книги на фронт» сприятиме поліпшенню емоційного стану українських захисників.

«У нас в книгарнях також можна буде підписати для військових листівку, яку ми додамо до кожної книги. Також у нас буде спеціальне пакування: кожна книга буде загорнута в крафтовий папір, що додасть особливих емоцій при розпаковці подарунка. Цей проєкт дуже хороший та важливий, і ми неймовірно раді до нього долучитися», – підкреслила Ірина Михайленко.

Від admin