Комісія з приймання-передачі державного майна Міністерства культури та інформаційної політики України продовжує працювати у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра».

19 квітня комісія розпочала роботу о 08:30 та завершила роботу з огляду майна корпусів №№ 37, 37-а, 38 (пам’ятки архітектури національного  значення – Галерея на Ближніх печерах (літера 37) та Дзвіниця на Ближніх печерах (літера 38),  пам’ятки архітектури місцевого значення – Вхід до Галереї Ближніх печер (літ 37А) о 09:30, після чого розпочала опрацювання документів.

За інформацією комісії, двері виявилися зачиненими, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»  Остапенка М.А. та його заступника Рудника О.В. технічними працівниками заповідника (за допомогою відповідних засобів) забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщень.

На момент виходу Комісії з вказаних приміщень жодної сторонньої особи там не було. Після цього, керівництво Заповідника викликало інженера з пожежної безпеки І категорії Мороза Є.В. для фіксації порушень протипожежної безпеки та технічних працівників Заповідника для опечатування приміщень. Поліція охорони залишилася забезпечувати правопорядок для завершальних технічних робіт після актування Комісією приймання-передачі майна у вказаних корпусах.

На момент 13.00 невстановлені особи, які утворили скупчення після завершення роботи Комісії, вчиняють відверте порушення громадського порядку, про що в.о. генерального директора Остапенко М. подав відповідну заяву до правоохоронних органів.

«Вказані об’єкти є пам’ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам’ятки національного значення Ансамблю Києво-Печерської лаври та складовими об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Стан об’єктів видно на фото. Крім того, ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано», – сказав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Від admin