З 26 травня – по 20 червня Представництво ЄС в Україні у партнерстві з Київською міською галереєю мистецтв Лавра в межах всеукраїнської кампанії «Разом ми зберігаємо. Разом ми творимо» проводять конкурс художніх проєктів, присвячених осмисленню російської війни в Україні з 2014 року й до сьогодні з фокусом на взаємодію України та ЄС.

Основна мета конкурсу – сприяння творчого вираження та обговорення теми війни через художній погляд, показати роль ЄС у збереженні, підтримці та відновленні української культури, особливо сучасного мистецтва.

Конкурс може приймати такі формати художнього вираження: живопис, скульптура, інсталяція та графіка з урахуванням можливостей виставкових приміщень Галереї мистецтв Лавра. Учасники можуть обирати форму вираження, яка найкраще передає їхню концепцію та ідею.

Конкурс створює платформу для активного обговорення теми війни в Україні та допомоги ЄС Україні в сфері збереження культурної спадщини та розвитку сучасної культури, яка буде включати публічні дискусії, семінари та відкриті зустрічі з кураторами, де будуть обговорюватися теми, висвітлені в їхніх художніх проєктах. Такий підхід сприятиме створенню важливого діалогу та обміну ідеями між митцями, глядачами, експертами та громадськістю.

Таким чином, конкурс надає можливість для кураторів та митців висловити свої думки та почуття стосовно війни в Україні та її безпосередньому впливу на взаємодію України та ЄС. Він також сприятиме поглибленню розуміння цих складних питань через художній погляд та формуванню культурного діалогу.

Проєкти необхідно надсилати в форматі pdf-презентацій, що буде містити концепцію проєкту, назву, перелік художників та приклади творів до 20 червня 2023 на адресу: info.lavra.art.gallery@gmail.com.

У темі листа необхідно зазначити: Конкурс художніх проєктів ЄС.

Детальніше про умови участі в конкурсі за посиланням.

Від admin