Мистецтву гри на бандурі у коледжі на Київщині навчаються 21 людина. В Україні поки не закриватимуть Стрітівську вищу педагогічну школу (коледж) кобзарського мистецтва.
Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила директор навчального закладу Світлана Колосовська. Набір учнів триватиме до 25 липня, після чого буде ухвалено рішення про те, чи буде сформована група на перший курс.
Поки що записалося лише троє осіб з необхідних, згідно із держзамовленням, 12 людей.
«Якщо більше ніхто не подасть заявки, то, звичайно, першого курсу у нас не буде. Натомість довчатимемо дітей, які навчатимуться на другому, третьому і четвертому курсах, усього 21 особа. Водночас на вакантні місця на цих курсах можемо набрати людей», – розповіла директор. За її словами, раніше коледж також відчував дефіцит учнів, але тільки тепер проблема стала настільки кричущою, що першого курсу наступного навчального року може просто не бути.
Світлана Колосовська сподівається, що всеукраїнський розголос навколо теми можливого закриття коледжу послужить хорошою рекламою, щоби діти записалися на навчання до його лав.
Як повідомляв «Главкому» раніше з посиланням на повідомлення у Facebook актора Олександра Ігнатуші, Стрітівську вищу педагогічну школу кобзарського мистецтва (Кобзарський коледж) закрили через недобір учнів.

Від admin