Щойно була на зборах Національної музичної академії ім. П. Чайковського. Причиною зборів стали спроби деяких осіб відтермінувати вибори ректора під приводом проведення масових заходів на Майдані Незалежності. Дякую першому заступнику Міністра культури Світлані Фоменко, яка під час зустрічі висловила позицію, що вибори мають відбутися вчасно. Національна поліція також повідомила про намір охороняти приміщення під час волевиявлення.

Від себе особисто та від імені першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Alexander Spivakovsky наголосила, що потрібно виконувати норми закону «Про вищу освіту» та проводити вибори ректора без відтермінування. Не можуть будь-які масові заходи зупиняти роботу інститутів, в тому числі й вищих навчальних закладів!

Сподіваюсь, вибори завтра таки відбудуться, голоси будуть чесно підраховані й Національна музична академія отримає нового ректора!

Ірина Суслова

голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин

Від admin