Коли 5 років тому ми разом стояли на Майдані — всі ми вірили в те, що навчені помилками Помаранчевої революції, нарешті, зможемо зламати систему та збудувати міцну, багату та щасливу країну.

Цього разу, сподівалися всі, ми вже не віддамо сліпо владу до рук політиків, а будемо ретельно контролювати кожен крок тих, кому довірили керівництво державою. І нікуди вони не дінуться — будуть рахуватися з народом та працювати на благо країни.

На жаль, так не сталося. До парламенту пройшла лише невеличка група тих, хто дійсно прагнув змін на краще. Але цього виявилося недостатньо, щоб зламати олігархічну систему. Адже після перемоги Революції Гідності ми знову віддали владу до рук олігархів, просто змінивши одні обличчя на інші.

За ці роки вони зміцніли, а їхня система стала ще більш страшною та безкарною. Бо якщо раніше вони просто задурювали голови людей солодкими обіцянками, то сьогодні вони поставили собі на службу найстрашнішу зброю — ідеологію.

Кожен голос проти їхньої системи вони одразу записують до когорти антиукраїнських сил, ніби монополія на патріотизм належить тільки їм. І ніби тільки їхні, олігархічні інтереси є справді українськими інтересами.

Прикриваючись війною, боротьбою проти внутрішнього ворога та імітацією реформ, вони грабують країну, щороку збільшуючи свої статки на мільярди доларів. А тим часом українці перетворилися на найбідніший народ Європи.

Скоро в нас вперше за 5 років з’явиться новий шанс зламати цю систему. І нехай нікого не вводять в оману обіцянки реформ — жодні реформи в Україні не спрацюють, якщо всіма гілками влади керують олігархи. Бо їм потрібні тільки ті “реформи”, які працюють на їхнє власне збагачення.

Я досі вірю, що наші жертви були недаремними. Саме тому сьогодні з сотнями українців я взяла участь у пам’ятній ході з нагоди річниці Революції Гідності та в пам’ять про загиблих на Майдані.

Я вірю, що наш народ не зламати. І я вірю в нашу перемогу. І якщо ми двічі скидали ненависну владу, то зможемо зробити це і втретє. Мирно, без крові та потрясінь, але рішуче та впевнено.

Іншого шляху не існує, і дуже скоро ми дізнаємося, яким шляхом піде Україна далі. Сподіваюся, що правильним.

Ольга Богомолець

Від admin