Було весело, – сказав Голова ВР А.Парубій. Але він, гадаю, трохи помилився у часових визначеннях.
Весело нам ще буде!

Прихід Зеленського означає смерть української політики в її традиційному сенсі і офіційне настання епохи шоу.

Віднині все в країні відбуватиметься за законами шоу-бізнесу, а отже більшість зарозумілих і занудних політологів, мають втратити роботу. Народу більше не потрібні їх велеречиві коментарі та аналізи – про все скажуть рейтинги телеканалів і кількість лайків на відповідні події і пости.

На зміну політологам прийдуть гострі на слово, різкі та брутальні “стендапери”, які створюватимуть позитивний настрій для електорату, котрий, як виявилось, прагне не так хліба, як ефектних видовищ…

Варто зазначити, що деякі з тепер уже колишніх топ-політиків уже використовували, і досить вдало, в своїй політичній діяльності елементи шоу і постановочні мізансцени. Але вони, принаймні, хоча б спиралися на якусь реальність, хоч і добряче припудрену та підфарбовану.

Але ніхто з політиків старого мислення не здатен нині тягатися у мистецтві так ефективно пудрити мізки зі справжнім Чарівником Країни Оз, для якого шоу – це спосіб існування, а містифікація і віртуальна реальність це улюблені інструменти.

Віднині справжня РЕАЛЬНІСТЬ – некрасива, сіра і занудна – немає більше ніякого значення, Якщо вона не відповідатиме новим стандартам – її реконструюватимуть, компілюватимуть, фарбуватимуть, доповнюватимуть і змінюватимуть за допомогою звичайних телевізійних технологій та спецефектів, для яких сьогодні немає НІЧОГО неможливого.

Взагалі, наближчим часом нам варто забути про тверезий розум. Бо якщо ще донедавна з телеканалів (ну, хоча б з деяких!) апелювали до нашого здорового глузду, то тепер будуть апелювати виключно до сильних емоцій. Емоцій, які пробачають відсутність логіки, компетенції, послідовного чи критичного мислення, а відтак самого здорового глузду.

Емоцій, які фіксують не те, які виклики і ризики стоять перед Україною, а те, як ефектно і майстерно Президент підстрибнув (браво йому!) цілуючи у нагріту сонцем лисину Кошового.

Переважна більшість буде сміятись і аплодувати там, де від нас цього хочуть, або плакати чи обурюватися, в тих місцях, де це заплановано.

Ви думаєте, це неможливо?! Тоді ви просто наївні люди! У країні, де 100% інформаційного простору контролюють олігархи або люди, контрольовані ними, ви навіть не помітите, як станете всього лише масовкою гігантського шоу в масштабах усієї України. Та що там говорити – дві третини населення України саме такими вже і є. І ніщо не змінить цього, допоки вони контролюватимуть наш медіапростір.

Їм не звикати – вони з”їли і не облизнулися вже не одного прогресивного проєвропейського Президента України, повісивши на нього усіх собак і звинувативши у всіх смертних гріхах. Їм це зробити запросто, бо вони поза Матрицею, а ми – всередині неї!

І якщо раптом головний герой цього “реаліті-шоу”, сценарій якого так добре відпрацьований, раптом взбунтується, захоче і справді зробити щось для народу і відійде від прописаної йому ролі – його чекатиме найвідоміший біблейський сюжет: ті, що найгучніше кричали йому “Осанна!”, невдовзі верещатимуть “розпніть його!”

І не виключено, що саме цей, останній акт, буде найрейтинговішим і збере найбільшу кількість лайків серед вибагливої і привченої до телеекранів публіки.

Тому що згідно законів Нової Реальності “шоу має тривати”…

Анатолій Матвійчук

Від admin