У малих залах галереї європейського живопису «Євро-Арт»

відкривається виставка

 

«АФІНИ/ГЕРИ/АФРОДІТИ»

 

Час презентації:  неділя, 3 листопада 2019 року, 15:00 год.

Місце: галерея європейського живопису «Євро-Арт» – Рівне, пр. Миру, 4.

Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».

 

                Сучасні жінки одночасно суміщають у собі безліч рис давньогрецьких богинь, адже мешканки Олімпу і зовні, і за своїми вчинками були, як люди. По-простому кажучи, всередині кожної жінки є і Афіна, яка керується швидше розумом, ніж серцем, і Гера, берегиня дому і сім’ї, і запаморочлива Афродіта, яка завжди живе «тут і зараз» і понад усе любить мистецтво.

Тож,  у  рамках   широкомасштабного проекту нашої галереї «Євро-Арт» для талановитих», дев’ять чарівних художниць-аматорок з Гощі, які не побоялися вийти за рамки «дружини-мами і тільки», презентують спільну виставку своїх робіт «АФІНИ/ГЕРИ/АФРОДІТИ».  Поглянемо на дружин, сестер, доньок і мам під дещо несподіваним (олімпійським!) кутом зору?..

На виставці можна побачити твори 9 мисткинь: Ольги Коток, Наталії Кальки, Ольги Козярчук, Орисі Ястремської, Оксани Романович, Тетяни Гоменюк, Олени Соботюк, Вікторії Масловської та Наталії Устимець. У повсякденному житті бухгалтери, вчительки, журналістки і приватні підприємці (сміливі, наполегливі з найкращими діловими якостями) жінки постають перед нами ніжними і чуттєвими творчими особистостями та представляють на наш розсуд свій «жіночий живопис». Бо різниця між «чоловічим» і «жіночим» мистецтвом таки є, але вона невловима, на рівні відчуттів. Тут справа у тому, що кожна жінка особлива, і по-різному виражає себе.

Художниці-аматорки презентують близько шести десятків пейзажів, натюрмортів і портретів у техніці олійного живопису. Усі роботи написані протягом останнього року, власне, у той період, відколи вони взагалі взяли до рук пензлі і спробували творити під опікою керівника художніх студій «Позитив» (смт Гоща) та «Євро-Арт» (м. Рівне) Анни Вітрук.

«Зазвичай художників-початківців ігнорують, бо вони лише вчаться. Але саме цей час – це золота середина між дитячою безпосередністю та зрілою майстерністю. Це мистецтво ризику і пошуків себе, власної ідентифікації. Я навіть впевнена, що кожна з них згодом зміниться і віднайде свій стиль. Тому дуже цікаво зафіксувати цей початковий етап», – ділиться своїми думками їх наставниця Анна Вітрук.

Ця виставка – про жінок і про їхні образи, різноманітні і мінливі, а їх живопис – цікавий, феєричний, барвистий і життєрадісний.

Виставка «АФІНИ/ГЕРИ/АФРОДІТИ» діє з 30 жовтня по 24 листопада 2019 року. Представлені на ній картини можна придбати.

 

Пізнавайте мистецтво з насолодою разом з «Євро-Арт»!

Від admin