Укрдержархів став повноправними учасником проєкту «Архівний портал Європи».

Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов та Голова правління фундації «Архівний портал Європи» Аріян Агема (Arjan Agema) в дистанційному режимі підписали договір про обмін метаданими.

Фундація є некомерційною організацією, діяльність якої спрямована на оприлюднення в рамках єдиного проєкту колекцій архівних документів з історії Європейських держав та на підтримку відповідного електронного ресурсу. Сьогодні учасниками проєкту є національні архіви/державні архівні служби держав-членів ЄС. Фундація активно співпрацює з інтернет-порталом Європіана.

Ініціатором створення єдиного електронного архівного ресурсу «Архівний портал Європи» стала Європейська рада національних архівів (EBNA), рішення якої було підтримано ЄС.

Метою проєкту є поліпшення пошуку дослідниками в фондах архівних установ Європи архівних документів за тематикою їх дослідження, публікація оцифрованих архівних документів з історії держав-членів ЄС на єдиній, спільній платформі, що має поліпшити доступ користувачів до архівної інформації.

Підписання договору з фундацією «Архівний портал Європи» сприятиме входженню Державної архівної служби до європейського архівного середовища, першим ресурсом, який буде розміщено на європейських архівних інтернет-порталах стане Реєстр унікальних документів Національного архівного фонду України.

Від admin