К_1.jpg

 

9 листопада 2020 року в Музеї мистецтв презентовано віртуальну експозицію «Хранителі духовної спадщини» до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Відповідно до  Указу Президента України, який був підписаний 30 грудня 2013 року 9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

З нагоди професійного свята в цей день, який, доречи, співпадає і з ще одним святом – Днем української писемності та мови, вітають всіх тих, хто займається мистецтвом, підтримує національні традиції та ідеї, що популяризують українську культурупрацівників  музеїв і бібліотек, будинків культури і клубів, театрів, кінотеатрів, художніх колективів, державних установ.

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Музеї мистецтв презентовано віртуальну експозицію «Хранителі духовної спадщини». На картинах з фондового зібрання музею зображені  архітектурні будівлі, які є храмами культури. Це музеї, театри, бібліотеки нашого міста.

В експозиції представлені роботи Сергія Шаповалова «Будинок художника О.Осмьоркіна» (1986),  Анатолія Шаповалова «Художній музей      у Кропивницькому (2018), Леоніда Бондаря  «Бібліотека імені Бойченка» (2007), Анатолія  Кімнатного «Кіровоградський обласний художній музей» (2010),  Миколи Боровика «Кіровоградський обласний краєзнавчий музей» (2018), Наталії Соловйової «Прем’єра» (2018), Світлани Аношкіної «Будинок-музей художника О.О. Осмьоркіна (2018).

Цей день об’єднує всіх, хто не уявляє свого життя без музики, живопису, театру, танцю, книги. Працівник культури – це покликання.       І нехай ми менш всього прибуткові серед усіх галузей,  маємо невелике фінансування, зате ми знаємо напевно, без нас світ не був би такий яскравий, цікавий та мелодійний. Бажаємо всім працівникам культури невичерпного натхнення, потужної творчої енергії, нових творчих ідей та можливостей. Нехай робота приносить нам задоволення, а людям – радість.

 

Тетяна Костенко  – науковий співробітник відділу

Музею мистецтв

картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Від admin