Американський колекціонер, меценат і філантроп Едуард Ходорковський поповнив  музейну колекцію цінними мистецькими й історичними артефактами, які були представлені в  Музеї української діаспори.
Серед переданих  артефактів – “Портрет брюнетки” 1930 року авторства видатного художника-футуриста Давида Бурлюка та примірники журналів “Колір і Рима”, котрі він видавав у Нью-Йорку, “Натюрморт із динею” 1930-х років, написаний мисткинею з плеяди бойчукістів Оксаною Павленко, одна з перших платівок Української республіканської капели Олександра Кошиця, записана в Європі у 1923 році, вініл із записом виступу авіаконструктора Ігоря Сікорського на урочистостях з нагоди 20-річчя заснування американської компанії братів Райт, а також книга “Танець” хореографа Сержа Лифаря з його особистим автографом.
 На заході було анонсовано виставку творів художника-абстракціоніста Василя Кандинського з колекції Едварда Ходорковського, котра відбудеться найближчим часом в

Мистецький центр “Шоколадний будинок”, Київська НКГ

З цієї нагоди гості могли побачити чотири унікальні ескізи Кандинського до його знаменитої роботи “На білому ІІ” 1922 року.

Музей висловлює найщирішу подяку пану Едварду Ходорковському за такі щедрі дарунки! А Вас, друзі, запевняємо, що частину із презентованих артефактів вже зовсім скоро можна буде побачити в оновленій експозиції Музею української діаспори

 

Від admin