МКІП позбавило охоронного статусу два пам’ятники Пушкіну у Києві

Міністерство культури та інформаційної політики визнало такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини два пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну у Києві.

Відповідний наказ підписав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

1. Визнати таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкт культурної спадщини за видом історія «Пам’ятник бюст О.С. Пушкіну», розташований за адресою: вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 1 у м. Києві, у зв’язку з невідповідністю критеріям, визначеним абзацами третім і четвертим ст. 1 та ст. 2 Закону України «Про охорону культурної спадщини», та ознакам, визначеним Порядком визначення категорій пам’яток, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 р. № 452.

2. Визнати таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкт культурної спадщини за видами історія, монументальне мистецтво «Погруддя О.С. Пушкіна», розташований за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 37-А у м. Києві, у зв’язку з невідповідністю критеріям, визначеним абзацами третім і четвертим статті 1 та ст. 2 Закону України «Про охорону культурної спадщини», та ознакам, визначеним Порядком визначення категорій пам’яток, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 р. № 452.

Рішення ухвалено відповідно до ст. 5 та 14 Закону України «Про охорону культурної спадщини», Порядку обліку об’єктів культурної спадщини, затвердженого наказом Міністерства культури України від 11 березня 2013 р. № 158, враховуючи рішення Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини МКІП, на підставі подання Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації від 31.01.2022 р. та листа КМДА від 11.11.2022.

Від admin