Мінкульт рішуче зачищає Нацзаповідник у Лаврі від шісток Я-овоча і агентури Кремля! Підтримаємо!

Щодо ситуації з обранням генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника

4 липня 2017 року Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру» оголосило конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, а також формування конкурсної комісії.

Наказом Міністерства культури України від 13.07.2017 року № 523/0/17-17 «Про оголошення конкурсу на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» та наказом Мінкультури від 01.08.2017 року № 624/0/17-17 «Про створення конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідник» у визначений законом спосіб було оголошено конкурсний добір та сформовано склад конкурсної комісії.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІІ наказу Міністерства культури України від 31 травня 2016 № 380 «Про затвердження Положення про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України» (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 червня 2016 року за № 809/28939) організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання, яке вважається правомочним у разі особистої участі в ньому не менше 2/3 від затвердженого складу. У зв’язку з відсутністю кворуму під час проведення другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, яке відбулося 30 серпня 2017 року, конкурсна комісія не прийняла рішення про визначення переможця конкурсу. Конкурс є таким, що не відбувся.

Міністерство культури України, діючи в межах повноважень, визначених Положенням про Міністерство культури України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2014 року № 495 та відповідно до пункту 12 частини четвертої статті 10 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» призначає на посаду та звільняє з посади керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Міністерства.

Наказом Міністерства культури України від 28.08.2017 р. №704/0/17-17 звільнено Михайлину Любомира Павловича з посади   генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з 5 вересня 2017 року у зв’язку із закінченням контракту від 04.09.2012 року №556, з відповідним наказом він був ознайомлений, про що свідчить його підпис.

 

Наказом Міністерства культури України від 5 вересня №727/0/17-17 призначено виконуючим обов’язки генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Рудника Олександра Володимировича, на термін до призначення керівника, якого буде обрано у встановленому законом порядку за конкурсною процедурою.

 

Призначення Михайлиною Л.П. виконуючим обов’язки генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Овчара Олександра Михайловича з 5 вересня 2017 року є перевищенням службових повноважень, визначених Статутом Заповідника.

 

Дата оголошення повторного конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, після врахування всіх процедурних вимог, буде оприлюднена додатково на офіційному сайті Міністерства культури України.

Від admi vik