Прес-реліз історико-краєзнавчої патріотичної години «Ім’я видатного археолога Бориса Михайлова у сучасних назвах вулиць

в рамках лекторію «З нами – наша історія!»

– про історію нових назв вулиць

 

24 березня 2017 року о 13.00 у Мелітопольському краєзнавчому музеї відбулась історико-краєзнавча патріотична година «Ім’я видатного археолога Бориса Михайлова у сучасних назвах вулиць!», присвячена перейменуванню вул. Комінтерна  на  вул. Бориса Михайлова, в рамках лекторію «З нами – наша історія!» – про історію нових назв вулиць.

Борис Дмитрович Михайлов – засновник і перший директор Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна Могила», заслужений працівник культури України, доктор філософії, автор чотирьох монографій, багатьох наукових та науково-популярних книг, а також численних наукових статей та публікацій з історії та археології півдня України.

Під час краєзнавчої години студентамІ курсу МДПУ спеціальності «Історія»було продемонстровано невеличкий відео-ролик про вулицю, який підготували наукові співробітники музею Артем Сукач та Марина Андросова. Також студенти дізналися цікаві факти з життя та діяльності Бориса Михайлова і послухали розповідь його колеги – Ольги Замотаєвої, наукового співробітника Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна Могила». Багато теплих слів про вченого та про важливість популяризації імен видатних земляків сказали ЛєйлаІбрагімова, директор музею, Володимир Різник, голова ГО “Спілка краєзнавців Мелітопольщини”, та краєзнавці Валерій Тимофєєв, Валерій Сакун.

В Мелітополі перейменуванню підлягли 87 вулиць, майданів та провулків.

З метою популяризації історії рідного краю та згіднорішенняВиконавчогокомітетуМелітопольськоїміської ради Запорізької ради від 23.06.2016 № 114/2 «Про затвердженняперелікувулиць, проспектів, бульвару, шосе, провулків, майданів, проїздів у містіМелітополі та втратучинностірішеннявиконавчогокомітетуМелітопольськоїміської ради від 09.06.2016 № 105/2» Мелітопольськийміськийкраєзнавчий музей розпочавсеріюзаходів про історіюновихназввулиць, об’єднавши їх в лекторій «З нами – наша історія!».

 

 

Від admi vik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *