Ще раз уважно прослухав запис розмови між представником адміністрації книжкового ринку «Петрівка» і підприємцями , які мають там робочі місця.
Керівник цього ринку чомусь вважає , що право власності поширюється лише на тих підприємців , які мають багато грошей і суди будуть однозначно приймати їх сторону.
Він не враховує того, що підприємці-орендарі вкладали власні кошти у реконструкцію ринку і це майно є їх власністю.
В Україні далеко не усі суди корумповані і тому немає жодних підстав наперед ствержувати на чию сторону стане суд.
У нас є ще багато суддів, які приймають законні і справедливі рішення .
За інформацією КМДА земля , де розміщується книжковий ринок , не може бути в приватній власності, оскільки там проходять комунікації , що забезпечують діяльність усього міста.
У зв’язку з цим виникає питання щодо законності виділення цієї землі під будівництво торгово-розважального центру.
Київський міський голова Віталій Кличко офіційно заявив, що він підтримує вимоги усіх тих, хто виступає за збереження книжкового ринку і обіцяє надавати їм всебічну допомогу у відстоюванні своїх прав і законних інтересів.
Вчора на захист книжкового ринку пройшов великий мітинг , де взяли участь представники громадських організацій , КМДА, народні депутати України та депутати Київської міської ради.
Слід очікувати , що найближчим часом події навколо книжкового ринку будуть розвиватись більш динамічно, що має сприяти швидкому і логічному завершенню цього конфлікту.
Олег Березюк, Інститут глобальної політики і права

Від admin