Чи думали ви вже над змінами у ваших музеях, після їх відкриття? Які нововведення плануєте реалізувати першими?
Всі ми розуміємо, що одночасно з розпорядженням уряду небезпека не зникне. Тому вкрай важливо бути готовим до нового майбутнього.
 
Матеріал для роздумів – стаття MuseumNext про 10 найближчих змін для музеїв.
Оригінал статті додаю до допису. Основні моменти для вас переклала.

1. Квитки та відвідувачі

Кількість відвідувачів музею буде обмежена. Це означає, що навіть заклади, що мають безкоштовний вхід, повинні будуть вести облік відвідувачів та часу, щоб забезпечити дистанції між відвідувачами.
Особливо важливий момент – квитки, важливо, щоб вони були не паперовими.

2. каси та інформаційні стійки

Каси та інформаційні стійки будуть оснащені скляними перегородками. Співробітники музею на цих посадах взаємодіють із десятками відвідувачів під час змін, що робить їх особливо вразливими.

3. Інтерактивні зони

Сенсорні екрани, ігрові майданчики для дітей та інші інтерактивні засоби, мусять бути закритими. З часом варто працювати над новими інтерактивами, що не вимагають дотику до них. На заміну, відвідувачам можна пропонувати скористатися власними пристроями.

4. Маски для обличчя

Багато країн вимагають, щоб громадяни носили маски для обличчя. Музеї почнуть продавати власні маски з надрукованими на них творами мистецтва зі своєї колекції. Це буде першим доповненням до кожного музейного магазину.

5. Страйки

Автор статті, звертає увагу на те, що потрібно максимально захистити своїх співробітників. Це напружений час, тому можуть бути випадки, коли співробітники будуть страйкувати.

6. Спеціальні години для вразливих груп

Коронавірус особливо небезпечний для старшої аудиторії, яка є вагомою частиною постійних відвідувачів музеїв. Варто запровадити спеціальні години відвідування для цієї групи. Наприклад, перші дві години дня можуть бути зарезервовані для людей 60+.

7. Смерть блокбастерів

Тут автор вказує, що порівняно із торговельно-розважальними центрами, музеї гнучкіші у своїх планах. Тому вони можуть легше протистояти таким кризам, змінюючи/адаптуючи свої плани.

8. виставки

Автор передбачає, що в найближчі роки кількість виставок зменшиться, через тривалі загальні обмеження.

9. місцева громада

Це час, щоб зосередитися музеям на комунікації із місцевими громадами. Як вони можуть допомогти один одному пережити цю кризу?

10. Нові аудиторії

Під час пандемії, музеї активніше користувалися цифровими каналами комунікації. Це зробило їх доступнішими та більш релевантними для багатьох. Тому можна сподіватися, що це заохотить нову аудиторію завітати до музеїв після їх відкриття. Якого досвіду вони потребуватимуть в музеї? Чи буде він відрізнятися від досвіду, який звикла отримувати ваша постійна аудиторія?
Кризи є каталізаторами й інших змін для музеїв. Часи таких потрясінь – це можливість рухатися швидше, вносити зміни й кидати виклик звичному способу ведення справ. Як ви скористаєтесь цією можливістю?

Від admin